Paul Harris-díj Sarlós Istvánnak

Szerkesztőbizottságunk tagja, Sarlós István levéltáros (Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára, Bajai Fióklevéltár) a Rotary Club Baja 2017/18. évi elnöke Paul Harris-díjat vehetett át az 1911-es Rotary District (ez a magyar Rotary hivatalos megnevezése) 2018. június 2-án Hódmezővásárhelyen megrendezett évzáró konferenciáján Mészáros Zoltán kormányzótól.

A szervezet legmagasabb rangú elismerését, a Rotary International alapítójáról, Paul Harrisről elnevezett díjat azok kapják, akik sokat tettek a Rotary-s eszmékért. A díj nem csupán a kiemelkedő egyéni teljesítményt jelzi, hanem egy klub működésének értékmérője is díjazottainak száma, amely nemzetközi mértékkel minősíti az érintett klubot. (A Rotary Club Baja tagjai közül Sarlós István hetedikként kapta meg a Paul Harris díjat!)

A hivatalos kormányzói indoklásban kiemelték Sarlós István elnöki éve alatt tanúsított példamutató szorgalmát, a Rotary Club Baja életébe változást hozó új – hölgy – tagok felvételét és a klub változatos – elsősorban a rászoruló és sérült gyerekeket támogató, nekik új élményeket adó – programjait.

Sarlós Istvánnak Eva Persson világelnöki küldött tűzte ki a kitüntetést. Jobbra Mészáros Zoltán, a Rotary Magyarország 2017/2018-as kormányzója